Använd LPG Gasol för offentlig sektor

Blogg

För offentlig sektor finns ett flertal energikällor att välja bland. LPG gasol är ett av de mest effektiva och rent brinnande energikällorna. Inom offentliga och kommunala underhållsuppdrag behövs en stabil energiförsörjning. 

Med gasol får du ren förbränning, med stabil inomhustemperatur och jämn förbrukning. Med gasol får du ett renare och miljövänligare alternativ till vanliga energikällor såsom kolkraft. Hitta rätt gasolflaska för dig hos ett av världens ledande producent av LPG gasol, Primagaz.se.

Vad kan du använda gasol till?

Oavsett om det gäller uppvärmning eller att driva maskiner och utrustning, kan gasol vara en riktigt bra lösning. Gasolen brinner mycket rent, utan att släppa ut skadliga partiklar och bidrar alltså positivt till både arbetsmiljö och den allmänna luftkvaliteten. 

Uppvärmning med jämn och behaglig temperatur

Med en gasolbaserad lösning kan man snabbt få upp värmen, få ett bra inomhusklimat och en mycket jämn och behaglig rumstemperatur. I äldre byggnader och inom industrin är det viktigt att du ska kunna hålla en bestämd temperatur. Din uppvärmning kan vara mycket kostsam. Därför är gasol ett ypperligt alternativ till el- eller oljebaserad uppvärmning, eftersom gasolen är både energieffektivare och bättre för miljön. 

Direktledning ger lägre utsläpp

Gasolen har högt ångtryck och en extremt ren förbränning, vilket betyder att du kan använda den för direkteldning. Det innebär att du inte har en värmeväxling utan att förbränningen sker rakt in till mottagaren. Därmed behöver inga avgaser ledas bort. När du som företagare väljer en gasollösning får du en stabil och effektiv energikälla. Med en modern utrustning kan du anpassa den helt efter era produktionsbehov.

Modern utrustning

Genom att använda gasol tillsammans med strålvärmelösningar, värmepumpar och luftvärmare kan man säkerställa en energinyttjandegrad på upp till 150 %. Det är lösningar som endera målinriktar eller återanvänder värmen. På så sätt får du optimal användning av den gasol som används för uppvärmning. Denna typ av lösning har gett många av våra kunder mer än 20 % lägre energikostnad, samtidigt som man säkerställer större reducering av CO2.

Användarvänligt och flexibelt

Gasol kan du använda inom många olika användningsområden, bland annat rumsuppvärmning, maskindrift, uppvärmning av vatten och som redskap vid bygg- och anläggningsprojekt. Om du använder gasolen inom flera olika användningsområden kan det ge ytterligare besparingar att använda stordrift. Kontakta Primagaz idag för mer information om vilka möjligheter som finns.

Effektiv energiform

Dessutom så är lösningen mycket effektiv. En eventuell investering i ny utrustning som fungerar tillsammans med gasol tjänas snabbt in. Om du idag använder olja kan du ställa om utrustningen, helt eller delvis, för att hålla nere kostnaderna och återbetalningstiden blir kortare.

Du kan göra stora besparingar

Om ert företag är på jakt efter miljövänliga energilösningar är gasol från Primagaz det rätta valet. Gasol är nämligen en av de renaste förbränningskällorna och mest hållbara energiformerna när det gäller utsläpp av CO2. Du kan uppleva upp till 20 % Lägre CO2 jämfört med olja.

Gasol är en flexibel och mångsidig energiform som du kan använda inom många industriområden och ger besparingar inom både energiförbrukning- och CO2-utsläpp. Hos primagaz kan du hitta gasolflaskor och all utrustning du behöver för en effektiv användning av gasol.

Blogg
Allt du behöver veta om mögel: Ett farligt problem i hemmet

Mögel är ett ord som ofta väcker starka reaktioner. För många är det synonymt med fuktiga källare, förstörda väggar och en oangenäm lukt. Men vad är egentligen mögel, varför uppstår det, och hur kan vi skydda våra hem mot denna ovälkomna inkräktare? Låt oss få en överblick av dess påverkan …

Radon i källare, en källare utan inredning där väggarna är kala
Blogg
Har du radon i hemmet? Detta bör du göra

Radon i hemmet är mer utbrett än många tror. Men vad är egentligen faran med radon? Radon är en radioaktiv gas som finns naturligt i marken, och som finns i små mängder i de flesta bostäder. Det är en vanlig orsak till strålskador och kan orsaka cancer om man utsätts …

Blogg
Hitta rätt bland doftnoterna

Det kan vara svårt att hitta rätt parfym, och även om du går runt och doftar på massor av parfymer i butiker kan du fortfarande ha svårt att hitta rätt parfym för just dig. Dessutom kan du lätt bli trött i näsan. Hur gör du då för att hitta rätt …