Kan du se ditt stjärntecken med teleskop?

Blogg

För dig som älskar astronomi och inte kan få nog av de spännande fenomen som går att skåda på stjärnhimlen, tipsar jag om att köpa dig ett teleskop!

Teleskop, som även kallas stjärnkikare, är ditt viktigaste verktyg för att blicka ut mot stjärnhimlen. Med teleskop kan du se planeter, stjärnor, månen, samt olika typer av stjärnkonstellationer. Använd din kikare vid klar natthimmel för att få den optimala bilden.

Det finns ett brett utbud av allt från nybörjarteleskop till mer avancerade teleskop. Datorstyrda teleskop gör att du utan kunskap om stjärnhimlen kan navigera runt med hjälp av en databas.

Vilka är de tolv stjärntecknen?

Oavsett om du tror på horoskop eller inte, är det fascinerande att se stjärnbilder på natthimlen. Med hjälp av ett bra teleskop, och med rätt placering över natthimlen, kan du se ditt stjärntecken.

Väduren: 21 mars – 19 april 

Varm, entusiastisk, social, känslosam, stressad, impulsstyrd, aggressiv

Element: Eld

Oxen: 20 april – 20 maj 

Envis, beskyddande, lojal, tålmodig, uthållig, stabil, praktisk, realistisk

Element: Jord

Tvillingarna: 21 maj – 21 juni 

Kvick, kommunikativ, ytlig, nyfiken, självständig, modig, impulsiv, stressad

Element: Luft

Kräftan: 22 juni – 22 juli 

Föräldern, beskyddaren, bevararen, den trofaste, den lojale & sympatiske

Element: Vatten

Lejonet: 23 juli – 22 augusti 

Storsint, kärleksfull, viljestark, svarsjuk, ledare, trofast, plikttrogen

Element: Solen

Jungfrun: 23 augusti – 22 september

Blyg, självmedveten, analytisk, produktiv, kritisk, föränderlig 

Element: Jord

Vågen: 23 september – 22 oktober 

Förälskelse, charm, obeslutsamhet, förföriskhet, diplomati, social kompetens

Element: Luft

Skorpionen: 23 oktober – 21 november 

Intensiv, svartsjuk, passionerad, tystlåten, intensiv, lojal, modig, stark

Element: Vatten

Skytten: 22 november – 21 december 

Ärlig, generös, idealistisk, optimistisk, överdrivande, entusiastisk, sökare

Element: Eld

Stenbocken: 22 december – 19 januari

Tillbakadragen, blyg, trogen, pliktkänsla, ambitiös, lojal 

Element: Jord

Vattumannen: 20 januari – 18 februari 

Fredsälskare, klarsynt, intuitiv, lojal, uppfinningsrik, revolutionär

Element: Vatten

Fiskarna: 19 februari – 20 mars 

Empati, human, slarvig, vänlig, hemlighetsfull, lättpåverkad, inspirerande

Element: Vatten

Vilket teleskop passar bäst för stjärnskådande?

Kikkertland erbjuder alla möjliga typer av kikare för hushållsbruk. Läs mer nedan för att ta reda på vilket teleskop som passar dig. 

Nybörjarteleskop

I kategorin nybörjarteleskop hittar du de mest populära teleskopen för nybörjare som är enkla att börja med. Det finns många typer av nybörjarteleskop i klasserna linsteleskop, spegelteleskop, samt Cassegrain-teleskop. Samtliga teleskop köpta på Kikkertland kommer med stativ och tillbehör så att du snabbt kan komma igång.

Linsteleskop

Linsteleskop, eller refraktorer, är de klassiska teleskopen med god kontrast. De passar perfekt till att studera planeter. Linsteleskop kan du även använda som tubkikare.

Spegelteleskop

Spegelteleskop är en annan typ av klassiska teleskop. Dessa teleskop är uppbyggda med spegel i en mycket enkel design, och är alltid ett bra köp då du får en stor linsdiameter jämfört med andra typer av kikare.

Fjärrstyrda teleskop

Med ett fjärrstyrt/datorstyrt teleskop kan datorn själv styra runt på stjärnhimlen. Fjärrkontrollen i t.ex. Synscan-modellerna har över 42 000 stjärnor och stjärnbilder inlagda. Med en stjärnkikare med databas kommer du enkelt och snabbt igång med din stjärnskådning.

WiFi-teleskop

WiFi-teleskop kan du styra via smartphone eller surfplatta, och är ett modernt alternativ till traditionella teleskop. 

Dobsonian Teleskop

Dobsonians teleskop ger en otroligt stor bländare i förhållande till priset. Det är en effektiv montering av ett Newtonian spegelteleskop. Dobsonian monteringen är en box-typ montering som gör att kikare kan roteras i höjd medan basen själv roteras i azimut.

TUBUS / OTA

De teleskop som kallas TUBUS / OTA som du kan köpa på Kikkertland är av märkena Skywatcher och Celestron. Tubus säljs utan montering och stativ, så du rekommenderas att köpa till montering och stativ.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Blogg
Musikinstrument för alla smaker

Det finns ett otal olika typer av musikinstrument, bland annat stränginstrument, tangentinstrument, och blåsinstrument. Bland stränginstrumenten ingår exempelvis de populära instrumenten gitarrer, elgitarrer, och ukulele. Inom kategorin tangentinstrument kan du hitta akustiska och digitala pianon. Bland blåsinstrumenten finns alla typer av bleckblåsinstrument och träblåsinstrument som ingår i en blåsorkester. Här …

Blogg
Lyxiga sjalar av kashmir

Har du känt ren kashmir med händerna? Det är ett av de lyxigaste materialen med mjuka lätta fibrer som garanterat håller dig varm om kvällarna. PashminaWear är specialister på kashmir och har ett stort sortiment av högkvalitativa varor i kashmir och finaste pashmina. Tack vare att PashminaWear själva har kontakt …

Blogg
Säkerhetsanvisningar för bilbatterier

Är du i behov av att byta bilbatteri? Tänk på säkerheten och se till att du känner till alla risker. Hos batterionline.se kan du hitta alla typer av bilbatterier som passar just din bil. Samtliga batterier kommer från rekommenderade tillverkare och håller högsta säkerhetsklass. Följ alla nedanstående säkerhetsanvisningar och råd …