Musikinstrument för alla smaker

Blogg

Det finns ett otal olika typer av musikinstrument, bland annat stränginstrument, tangentinstrument, och blåsinstrument. Bland stränginstrumenten ingår exempelvis de populära instrumenten gitarrer, elgitarrer, och ukulele. Inom kategorin tangentinstrument kan du hitta akustiska och digitala pianon. Bland blåsinstrumenten finns alla typer av bleckblåsinstrument och träblåsinstrument som ingår i en blåsorkester. Här finns bland annat trumpet, valthorn, baryton, tuba, flöjt, klarinett, och saxofon.

Om du vill köpa ett musikinstrument, och vill köpa ett instrument av hög kvalitet till ett bra pris, tipsar jag om att kolla in hemsidan DanGuitar. Det är en premiumleverantör av kvalitativa instrument, med låga priser, och snabb frakt.

Stränginstrument 

Dan Guitar har som namnet antyder gitarrer som specialitet. De har ett brett utbud av både akustiska och elektriska gitarrer av varierande inställningar och mönster. Visste du att Dan Guitar även har gitarrer för vänsterhänta, 5-, 6-, och 7-strängade gitarrer, samt gitarrer specialgjorda för barn? Du kan med andra ord hitta precis den typ av gitarr som passar dig bäst.

Akustiska gitarrer

Bland de akustiska gitarrerna är den spanska gitarren den klassiska gitarren, och en av de bästsäljande gitarrtyperna. Den spanska gitarren är perfekt för nybörjare, då strängarna är mjuka och gjorda av nylon. Hos Dan Guitar kan du även hitta en mängd tillbehör till ditt instrument, såsom väskor, plektrum, noter, stolar, och allt annat du kan tänka dig.

Elgitarrer

Elgitarrer är en annan bästsäljande kategori hos Dan Guitar. Vill du också lära dig spela elgitarr som dina favoritartister? Det finns ett stort antal kända musiker som är elgitarrister, och några av de mest kända artisterna har gjort karriärer som elgitarrister. Elgitarr ger ett fantastiskt ljud, och vem minns inte ett riktigt snyggt riff?

Elbas

Elbasen får vi givetvis inte glömma. Essentiell i alla rockband, elbasen är en nödvändighet för att ge en svängig rytm och bidra till ett härligt sound. Elbasen är ett instrument som är basen i många sorters musik. Hos Dan Guitar kan du finna ett brett utbud av elgitarrer, samt alla möjliga tillbehör, så att även du kan spela elgitarr som dina idoler.

Tangentinstrument

Keyboard

Se keyboards från kända märken som Yamaha, Korg, Casio och Ringway, samt en hel del tillbehör som stativ, undervisnings-DVD:er, pedaler, keyboardbänkar och keyboardväskor. Hos Dan Guitar kan du hitta allt för att börja spela keyboard.

Digitalpiano

Se det stora utbudet av digitalpianon, även kallade elpianon, från kända märken som Yamaha, Korg, Ringway och Casio. Vill du ha ett elpiano som du inte hittar här på sidan kan du kontakta oss och diskutera om det är möjligt att beställa. 

Synthesizer

En synthesizer är ett elektroniskt instrument som vanligtvis skapar ljudet genom sampling, oscillator(er) eller waveform samt med hjälp av en hel del filter. Hos Dan Guitar kan du hitta både digitala och analoga synthesizers i sortimentet samt tillbehör som tex. MIDI-kablar. 

Blåsinstrument

Trumpet

Trumpeten räknas till bleckblåsarna och är den som klingar högst i gruppen. Övriga instrument i samma grupp är valthorn, trombon, barytonhorn, eufonium och tuba. Vanligtvis är trumpeten stämd i Bb och det är också den modellen vi skulle rekommendera till en nybörjare. I vårt sortiment hittar du också trumpeter stämda i C samt den så kallade pocket-trumpeten i liten storlek. 

Saxofon

Saxofonen hör till gruppen träblåsare även om den vanligen tillverkas i mässing. Saxofonen hör till träblåsarna på grund av att ljudet skapas mha. ett enkelt rörblad. Hos DanGuitar kan du hitta alla slags saxofoner: sopransax, altsax, tenorsax och barytonsax. Sopranen och tenoren stäms i Bb med en oktavs mellanrum, medan alten och barytonen stäms i Eb med en oktavs mellanrum.

Radon i källare, en källare utan inredning där väggarna är kala
Blogg
Har du radon i hemmet? Detta bör du göra

Radon i hemmet är mer utbrett än många tror. Men vad är egentligen faran med radon? Radon är en radioaktiv gas som finns naturligt i marken, och som finns i små mängder i de flesta bostäder. Det är en vanlig orsak till strålskador och kan orsaka cancer om man utsätts …

Blogg
Använd LPG Gasol för offentlig sektor

För offentlig sektor finns ett flertal energikällor att välja bland. LPG gasol är ett av de mest effektiva och rent brinnande energikällorna. Inom offentliga och kommunala underhållsuppdrag behövs en stabil energiförsörjning.  Med gasol får du ren förbränning, med stabil inomhustemperatur och jämn förbrukning. Med gasol får du ett renare och …

Blogg
Hitta rätt bland doftnoterna

Det kan vara svårt att hitta rätt parfym, och även om du går runt och doftar på massor av parfymer i butiker kan du fortfarande ha svårt att hitta rätt parfym för just dig. Dessutom kan du lätt bli trött i näsan. Hur gör du då för att hitta rätt …